Përse meshkujt duhet të konsumojnë sa më shumë kërpudha

Ajo që shumica e njerëzve nuk e dinë është se kërpudhat kanë një shije unike dhe varietete në dukje të pafundme. Pra, duke filluar nga përdorimi si ingredient për gatim e deri te përdorimi për qëllime mjekësore.

Shija e tyre mishtore dhe vlerat që kanë janë pikërisht ajo që meshkujve u duhet për të qëndruar në formë dhe të shëndetshëm. Kërpudhat janë praktikisht pa yndyrë, kanë pak kalori dhe karbohidrate. Benefitet që përfitojnë meshkujt nga kërpudhat:

1-Një mënyrë e shëndetshme për të humbur peshë

Kërpudhat janë perfekte për humbjen bë peshë pasi ato kanë shumë pak kalori. Për këdo që dëshiron të humbasë peshë, është e këshillueshme që të zëvendësojnë mishin me kërpudha.Humbja e peshës kërkon marrjen e ushqimeve pak yndyrore, me fibra dhe ushqyese. Të gjitha këto të kombinuara me stërvitje të rregullt. Kështu që kërpudhat i përmbushin të gjitha këto kushte.

2-Përmirësojnë shëndetin seksual

Kërpudhat janë të njohura për përmirësimin e shëndetit dhe “oreksit” seksual, pasi ato përmbajnë enzima që përmirësojnë funksionin dhe shëndetin e organit tuaj seksual.Konsumimi i kërpudhave në mënyrë të rregullt përmirëson prodhimin e spermes të shëndetshme dhe pengon prodhimin e estrogjenit.

3-Parandalojnë kancerin e prostatës

Kërpudhat përmbajnë selenium e cili siguron mbështetje të madhe për sistemin imunitar dhe rrjedhimisht parandalon dëmtimin e qelizave duke ulur kështu rrezikun e kancerit të prostatës.

4-Përmirësojnë funksionin e përgjithshëm të trurit

Studimi tregon se bakri i pranishëm në kërpudha ndihmon në absorbimin e mineraleve të ndryshme që janë të mira për trurin. Kaliumi ka një rol të madh në ruajtjen e shëndetit të trurit pasi ndihmon në përmirësimin e kujtesës. Fluksi i rregullt i gjakut në tru ruan trurin të shëndetshëm dhe funksionon siç duhet. Konsumimi i rregullt i kërpudhave zvogëlon rrezikun për të pasur Alzheimer në të ardhmen.