Përfundon numërimi, Imamoglu fiton bashkinë e Stambollit

2

Ekrem Imamoglu është shpallur fitues në zgjedhjet për Bashkinë e Stambollit, pasi janë numëruar 99.37% të votave.

Kandidati i Partistë Republikane, ka fituar me 54.93% të votave përballë ish-Kryeministrit Binali Yildirim, që mori 45.09% të votave.

Yildirim pranoi humbjen dhe i uroi suksese kundërshtarit të tij, duke theksuar se do të përpiqet ta mbështesë atë në çdo punë që do të bëjë në emër të qytetarëve të Stambollit.

Imamoglu reagoi pas fitores duke theksuar se rezultati kontribuon në “procesin demokratik të Turqisë”.

Comments are closed.