PërfaqësuesiI i kishës malazeze: Serbia është komb i rrencave, malazezët nuk janë serbë (VIDEO)

Metropolit i Kishës Ortodokse Malazeze, Miraš Dedeić, i njohur si Mihailo, mbajti një fjalim interesant në Ditën e Pashkëve në Cetinje.

Ai gjatë fjalimit akuzoj Serbinë duke e quajtur një komb të ndërtuar në gënjeshtra. Gjithashtu vuri në dukje se malazezët nuk janë serbë, por një popull që rinovon vendin e tyre.

Ai citoj fjalët e mentorit të Milloshevit, Dobrica Çosiç, i cili thotë se: “Gënjeshtra përbën interesin shtetëror serb”.

Po e citoj “babain ekombit serb” vazhdon Metropoliti duke qeshur:

“Gënjeshtra përbën interesin shtetëror serb. Ne gënjejmë për të lartësuar vetën dhe për të ngushlluar të tjerët. Gënjejmë nga vetëkënaqësia, gënjejmë edhe nga ligësia, për t’u trimëriar, për të fshehur turpin tonë. Gënjejmë edhe në shenjë respekti, gënjejmë edhe për lirinë. Gënjeshtra përbën thelbin e patriotizmit serb, dhe kjo vërteton intelegjencën tonë të lindur. Gënjejmë në sensin krijues, në sensin e imagjinatës dhe të inovacionit. Me një fjalë gënjeshtra është e ngulitur në vetë qenjën serbe. Në Serbi çdo gënjeshtër bëhet e vërtetë. Serbët falë gënjeshtrës kanë mbijetur gjatë historisë së tyre”.

Vladika Mihailo Dedeić mitropolit crnogorski na Badnji dan 07-01-2019 u Cetinju, citirao oca srpske nacije Dobricu Cosica, «Srbija je sve na lazi dobila«Vladika Mihailo je poznat po otvorenom odnosu prema stradanju Bosne i Hercegovine tokom agresije. On je jedini pravoslavni lider koji je priznao genocid u Srebrenici.

Publiée par Vahidin Delic sur Lundi 7 janvier 2019