Për herë të parë edhe qentë në zgjedhje, njihuni me tre kandidatët (FOTO)

Një shoqatë e qenve në Milano ka vendosur të zhvillojë fushatën e parë zgjedhore të qenve në Itali për të rritur vetëdijen publike. Qentë gjithashtu kanë aplikuar për 26 maj. Kjo nuk është një fyerje për njerëzit që konkurrojnë në zgjedhjet europiane, por iniciativa e Centro Cinofilo della Viola , në krahinën e Milanos, e cila vendosi të kryejë zgjedhjet e para të qenve në Itali . Qëllimi? “Mësim i respektit publik për kafshët”. Kandidatët  janë tre dhe premtojnë: “Do të sillemi më mirë se qeniet njerëzore”.

“Përmirësimi i cilësisë së jetës” është premtimi ambicioz i Juno (progresist), Krey (konservator) dhe Letsim (i moderuar), por secili ka ide shumë të ndryshme për të arritur qëllimet e tij politike dhe secili kandidat do të përpiqet të bindë votuesit për të votuar për programin e tyre në tingujt e të lehurave. Në fakt, qentë konkurrojnë për t’u bërë kryebashkiaku i parë i ” Cinofila “, një qytet imagjinar që korrespondon me të gjithë krahinën e Milanos dhe do të ketë sallën e tij të qytetit në Marcallo con Casone , qyteti ku është vendosur shoqata e qenve.

Michele Caricato, instruktore e qenve dhe përgjegjëse për fushatën elektorale të tre qenve, shpjegon se “në botën e qenve, si në politikë, ne harxhojmë shumë kohë duke bërë diskutime. Qëllimi i këtyre zgjedhjeve është t’i kushtojë vëmendje dinjitetit të kafshëve, të cilat janë anëtarë të familjes në të gjitha aspektet. Kandidatët tanë do t’u mësojnë burrave se si të gjejnë një pikë takimi për mirëqenien e përbashkët”.  Ndërkohë, në pikëpamje të zgjedhjeve të 26 majit, beteja dialektike e tre qenve bëhet e çmendur.Në çështjen e ushqimit, debati mes Letsimit dhe Kreyt është e nxehtë.

I pari mbron tezën se kafshët duhet të ushqehen vetëm me ushqime sintetike dhe ti përmbahen një diete të saktë. Ndërsa Krey preferon linjën natyraliste dhe dëshiron vetëm mish të papërpunuar në enë. Një tjetër temë e nxehtë është zinxhiri, për të cilin Juno thotë: “Asnjë zinxhir apo instrument që kufizon dhe përkeqëson karakterin tonë, duhet të jemi të lirë!”. Të tre kandidatët, në çdo rast, sigurojnë: “Ne jemi gjithmonë në dispozicion për takime dhe intervista, duam të japim një shembull të një politike të afërt me votuesit “.