Për çdo vit Gjermania ka nevojë për gjysmë milioni refugjat

8

Që të mbajë mirëqënien e ekonomisë së saj, Gjermanisë i duhen së paku gjysmë milioni emigrantë çdo vit.

Kjo është storia e Mohammed Kassim nga Siria që punon si elektricist.

Por pasi mësoi zanatin e tij në mënyrë tradicionale, atij i mungonin provat që e dinë atë zanat, pwrcjellw KOHA.

Tani, në atdheun e tij të adoptuar, 30 vjeçari po kryen trajnime dhe po merr dije që nuk i kishte. Si dhe ndërkohë po paguhet ër këtë nga një kompani që po i premton atij punën që mund të e shëndrojë atë nga një refugjatë i varfër, tek klasa e mesme gjermane.

Programi që ndihmon dhjetëra mijëra refugjatë që të rindërtojnë jetën e tyre nuk u krijua që të shpëntonte ata që vijnë për të i shpëtuar luftës, shtypjes si dhe varfërisë. (koha.mk)

Comments are closed.