Pas tërmetit në Zagreb janë paraqitur 5.500 objekte të dëmtuara

23

Zagreb, 23 mars – Pas serisë së tërmeteve që e goditën Zagrebin, deri tani janë raportuar 5.500 ndërtesa të dëmtuara.

“Kjo është shumë punë që të mund ta bëjmë vetëm me mbështetjen joegoiste të vullnetarëve nga të gjitha profesionet e inxhinierisë”, komunikuan nga Shërbimi për menaxhim me situata urgjente të Kroacisë.

Shërbimi ka zhvilluar një aplikacion për paraqitje të  prishjeve pas tërmetit dhe u bënë thirrje të gjithë banorëve të Zagrebit t’i paraqesin ndërtesat e dëmtuara që të mund të vlerësohet më shpejt dëmi.

Që dje janë ngritur tenda në sheshin Franjo Tuxhman, në Lagjen e luleve kanë fjetur 60 persona, janë ndarë vakte, firmat e ndërtimit i pastrojnë korridoret, ndërsa ndërmarrjet komunale  ka shënuar ndërtesa në bashkëpunim me policinë e Zagrebit. 

Comments are closed.