Pas picës me ananas, vjen pica me gjinkalla (FOTO)

21

Një restorant në Ohio duket se ka gjetur një përdorim tjetër për gjinkallat dhe ka sjellë një risi për picat. Kështu, për herë të parë është prodhuar pica me gjinkalla, e quajtur “Spicy Thai Cicada Pie”. Në një postim në Facebook ku reklamohet shpikja më e re, restoranti vuri në dukje se pavarësisht eksperimentit ata nuk janë të sigurt nëse kjo është e ligjshme. Gjinkallat nuk klasifikohen si të rrezikshme, megjithatë Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave ka paralajmëruar njerëzit të mos hanë insektet nëse janë alergjikë ndaj prodhimeve të detit.

 

“Këto insekte kanë një lidhje familjare me karkalecat”, njoftoi Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave. Pica filloi të përhapej si një fenomen global në shekullin e 20-të, por në fakt, ajo e bëri udhëtimin e parë përtej oqeanit, e më larg, para 2000 vjetësh. Në thelb, një picë e vërtetë napolitane bëhet me përbërës të thjeshtë: ujë, miell, kripë dhe maja, pa yndyra të shtuara ose sheqerna. Por, ndryshime në recetën e saj ka pasur gjithmonë, madje edhe brenda Italisë. E ndërsa në botë, ajo e ka kapërcyer recetën e saj origjinale italiane me përshtatje të reja dhe të çuditshme, nga picat me patate të skuqura e deri tek ajo me ananas në Havai.