Parlamenti i Tajvanit legalizon martesën e së njëjtës gjini, renditet i pari në Azi

Parlamenti i Tajvanit është bërë i pari në Azi për të legalizuar martesën e të njëjtës gjini, pas një votimi të ndodhur të premtën.

Në vitin 2017, Gjykata Kushtetuese e ishullit vendosi që çiftet e të njëjtit seks kishin të drejtë të martoheshin ligjërisht, njofton Klan Kosova.

Parlamentit iu dha një afat kohor prej dy vjetësh dhe iu kërkua të kalonin ndryshimet deri më 24 maj.

Ligjvënësit debatuan për tri ligje të ndryshme për të legalizuar sindikatat e të njëjtës gjini dhe ligji i qeverisë – u miratua.

Qindra përkrahës të të drejtave të homoseksualëve u mblodhën në shi jashtë ndërtesës së gjykatës në kryeqytetin e Taipei, për të pritur vendimin historik.