Pakica serbo-malazeze kërkon krijimin e shkollave serbe në Shkodër

0

Në festen e Krishtlindjeve Ortodokse pakica serbo-malazeze kërkon krijimin e shkollave serbe në Shkodër dhe shpalljen festë zyrtare të kësaj dite.

Deklaratat kanë ardhur nga kryetari i shoqatës ‘Rozafa’, Moraça, Pavlo Jakoja, i cili tha se janë 27 mijë e 500 serbë në Shqipëri.

Ai tha se pakicat janë të trembura dhe nuk deklarohen, ndonëse nuk tregoi se kur ka pasur ndonjë incident drejt pakicave serbe.

Ai komentoi dhe minishengenin duke thënë se ato që i shmangen bashkëpunimit ndërkufitar i largohen perspektives evropiane/oranews.

Comments are closed.