Osmani – Rot: Për një javë Bundestagu do të japë dritë të gjelbër

8

Berlin, 19 shtator – Bundestagu gjerman për një javë do të jap dritë të gjelbër për fillimin e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE. Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani në takimin e sotëm në Berlin me ministrin gjerman për Evropë dhe përfaqësues i RFG ,Majkëll Rot, ka marrë konfirmim nga Qeveria gjermane në tërësi i mbështet integrimet evropiane të vendit, dhe se fortë do të qëndroj gjatë seancës së Bundestagut në mbrojtje të pozitave të Qeverisë për fillimin e negociatave me Republikën e Maqedonisë së Veriut në tetor.

“Vijë vetëm një javë para seancës së Bundestagut ku do të hapen pika për mbështetjen e integrimeve evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut, të përcjell faleminderimet e Qeverisë për përpjekjet e juaja altruiste t’i siguroni vendit tim dritë jeshile për fillimin e negociatave”, theksoi Osmani në takim,duke shprehur më pas edhe faliminderimet e tij personale deri te Ministri Rot, për mardhëniet e tij miqësore dhe kontributin e tij personal në suksesin e integrimeve evropiane në vend, përcjellë Koha.mk

Osmani referoi para Ministrit edhe për aktualitet e fundit në vend, duke shprehur më pas bindje deri te z-Rot, për këmbëngulje dhe përkushtim të Qeverisë për largimin e të gjitha vërejtjeve formale dhe jo formale të cilat mundë të paraqesin sfidë për vendimin në tetor.

“Realizuam progres në të gjitha sfidat e theksuara nga ana e Këshillit Evropian, dhe në vazhdimësi realizojmë ‘trek-rekord’, implementim të suksesshëm të reformave të miratuara”, theksoi Osmani.

Nga Berlini, Osmani direkt udhëton për Varshavë, ku do të realizoj takime me Sekretarin Shtetëror për Çështje Evropiane në Ministrinë për Punë të Jashtme të Polonisë,Konrad Shimanski, ku do të takohet edhe me Ministrin për Punë të Jashtme në Republikën e Polonisë,Jacek Çupotaviç.

Vizitat në Berlin dhe Varshavë paraqesin pjesë nga turnea Evropiane e Zëvendëskryeministrit Osmani, për vizitë në metropolet evropiane, në pritje të mbledhjeve të tetorit në Këshillin e BE-së. (koha.mk)

Comments are closed.