Osmani në ofanzivë diplomatike

1

Shkup, 13 shtator – Zëvendëskryeministri i obliguar për çështje evropiane, Bujar Osmani, sot për vizitë pune do të qëndrojë në Mbretërinë e Suedisë, ku do të mbajë takime pune me Ministrin e Punëve të Jashtme, Hans Dalgren, ministrin për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Zhvillim, Piter Erikson, si dhe me kryetarin e Parlamentit të Mbretërisë së Suedisë, Andreas Norlen, njofton Koha.mk

Tema qendrore e takimeve, siç njoftoi Kabineti i Osmanit, do të jenë perspektivat evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut, në prag të vendimit për fillimin e negociatave në tetor të këtij viti, si dhe do të diskutohet edhe bashkëpunimi zhvillimor bilateral si dhe bashkëpunimi parlamentar mes dy vendeve.

Në agjendën e Zëvendëskryeministrit Osmani për periudhën që pason janë paraparë edhe vizita në metropolet e vendeve anëtare të BE-së, duke filluar nga Brukseli, në fillim të javës së ardhshme, pas së cilës do vijojnë vizitat në Berlin, Varshavë etj. (koha.mk)

Comments are closed.