Opozita ruse planifikon protesta të reja uikendin e ardhshëm

Moskë, 5 gushtOpozita ruse kumtoi se planifikon që uikendin e arhdshëm të organizojë  tubime të reja nëpër vend, edhe pse policia të shtunën arrestoi  më shumë se njëmijë njerëz  të cilët u mblodhën në protestën e ndaluar nga autoritetet.

Autoritetet kumtuan se do të lejojnë protesta  në Moskë uikendin e ardhshëm  në lokacionin i cili është larg qendrës së qytetit, por opozita atë paraprakisht nuk e pranoi.

Grupi i pavarur për monitoring OVD kumtoi se policia  ka arrestuar 1.001 persona,  që është më shumë se vlerësimet paraprake në të cilat janë përmendur 800 njerëz. Një numër i madh i të arrestuarve më vonë janë  liruar, por 19 janë mbajtur në paraburgim.

OVD citon se të arrestuarve u janë marrë celularët dhe nuk u është lejuar të  kontaktojnë me avokatët.