OBSH: Që nga fillimi i invazionit rus ndaj Ukrainës janë sulmuar 226 institucione shëndetësore

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) konfirmoi se që nga fillimi i invazionit rus ndaj Ukrainës janë sulmuar 226 institucione shëndetësore, që paraqet dy të tretat e të gjitha sulmeve ndaj objekteve shëndetësore në mbarë botën këtë vit, publikoi sot drejtori i OBSH-së për Evropë, Hans Kluge.

Kluge tha se në sulmet kanë vdekur të paktën 75 persona, ndërsa 59 janë plagosur.

“Këto sulme nuk janë të justifikuara, ato nuk janë kurrë të gabuara dhe duhet të hetohen,” tha ai, duke shtuar se agjencia shëndetësore e KB-së do të ndajë detajet e sulmeve me autoritetet ukrainase dhe hetues të tjerë të pavarur.

Advertisements

Kluge tha se ishte thellësisht i shqetësuar nga raportet e dhunës seksuale në rritje në Ukrainë, shpërthim i mundshëm i kolerës në territoret e pushtuara dhe se OBSH po përgatit vaksina kundër kolerës.