OBSH: Gjithsej 156 shtete iu bashkangjitën Kovaksit

36

Gjenevë, 21 shtator – Gjithsej 156 vendeve janë bashkuar me skemën globale Kovaks, e cila synon të sigurojë  shpërndarje të drejtë të depove të vaksinave të ardhshme kundër Kovid-19, kumtoi Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Sipas listët të OBSH-së dhe Aleanca GAVI për vaksina, në listë ka 64 vende të pasura, pas afatit të fundit që skadoi të premten.

Qëllimi i Kovaks është të dërgojë dy miliardë doza për vaksina efikase dhe të sigurta deri në fund të vitit 2021 në mbarë botën.

Comments are closed.