Numri i përdoruesve të WhatsApp po rritet përkundër rregullave të reja të përdorimit

26

Aplikacioni WhatsApp nuk pati një fillim ideal në vitin 2021, por numri i përdoruesve është akoma në rritje.

Në fillim të vitit, aplikacioni i Facebook zemëroi qindra mijëra përdorues duke i njoftuar ata për ndryshimet e planifikuara në rregullat e përdorimit. Pakënaqësia u rrit, dhe disa të famshëm reaguan dhe filluan të interesoheshin për konkurrentë të tillë si Signal dhe Telegram. Edhe qeveria në Indi shprehu shqetësim dhe WhatsApp më pas sqaroi situatën dhe siguroi përdoruesit në disa raste, dhe gjithashtu shtyu afatin për zbatimin e ndryshimeve të planifikuara të rregullave me tre muaj. Afati aktual është shumë afër, dhe kjo është 15 maj.

Sidoqoftë, përdoruesit më të informuar të WhatsApp kanë pranuar tashmë azhurnimin, të paktën sipas një zëdhënësi të WhatsApp për TechCrunch, por nuk dihet se sa përdorues janë njoftuar për azhurnimin e planifikuar. Gjithashtu, numri i përdoruesve të WhatsApp vazhdon të rritet, por shifra të sakta nuk janë publikuar, raporton theverge.

WhatsApp kishte 3.45 miliardë përdorues aktivë në muaj në 31 Mars 2021, një rritje nga 31 Dhjetor 2020 kur kishte 3.3 miliardë, si dhe 30 Shtator 2020 kur kishte përdorur 3.21 miliardë përdorues.

Përdoruesit që nuk i pranojnë rregullat e reja nuk do të humbasin hyrjen në llogaritë e tyre më 15 maj, por do të humbin disa veçori kryesore në javët në vijim.

Nga viti 2016, sipas rregullave të përdorimit, WhatsApp ka të drejtë të ndajë informacion në lidhje me numrat e përdoruesve dhe pajisjet e tyre me Facebook. Rregullat e reja lejojnë WhatsApp dhe Facebook të ndajnë informacionin e pagesës dhe të transaksionit.