Numri i natyralizimeve vazhdon të rritet në Austri

Siç njoftojnë statistikat nga Austria, numri i natyralizimeve në këtë shtet u rrit me gjashtë për qind në gjysmën e parë të 2019-ës.

Në përputhje me rrethanat, në gjysmën e parë të vitit 2019, 5,349 persona morën nënshtetësi austriake, nga të cilët 35 të huaj. Ky është 6.0% më shumë natyralizime sesa në të njëjtën periudhë të një viti më parë (5,045 natyralizime), shkruan albinfo.ch.

Shifrat e natyralizimit janë rritur që nga viti 2011. Më shumë se një e treta e personave të natyralizuar kanë lindur në Austri (1,854 ose 34.7%).

Rreth dy të pestat (2.227 ose 41.6%) të austriakëve të rinj janë me origjinë nga Bosnjë e Hercegovina (585 ose 10.9%), Turqia (485), Serbia (418), Kosova (316), Federata Ruse (230 ) dhe Afganistan (193).