“Nuk e marrin provimin vetë”, vendi ku 1 në 3 pilotë kanë licenca fluturimi false

59

Më shumë se 30% e pilotëve civilë në Pakistan kanë licenca false dhe nuk janë të kualifikuar për të fluturuar, zbuloi ministri i aviacionit të vendit. Duke iu drejtuar Asamblesë Kombëtare të Pakistanit, Ghulam Sarëar Khan tha se 262 pilotët në vend “nuk e morën provimin vetë” dhe kishin paguar dikë tjetër për ta marrë atë në emër të tyre. “Ata nuk kanë përvojë fluturimi,” tha ai.

Pakistani ka 860 pilotë aktivë që shërbejnë për linjat ajrore të saj vendase, përfshirë Linjën Ajrore Ndërkombëtare të Pakistanit (PIA) si dhe një numër të transportuesve të huaj, tha Khan. PIA ka bazuar të gjithë pilotët e saj që mbajnë licenca false, efektive menjëherë. “PIA pranon se licencat e rreme janë përhapur në të gjithë industrinë e linjës ajrore pakistaneze,” tha zëdhënësi Abdullah Khan, duke shtuar se disa prej pilotëve të rremë gjithashtu fluturojnë për transportues të huaj.

Rezultatet e hetimit u njoftuan si pjesë e një raporti paraprak për një aksident ajror që vrau 97 njerëz në qytetin jugor të Karaçi në 22 maj. Khan nuk sqaroi nëse të dy pilotët në fluturimin PK 8303 kishin licenca false. Sipas raportit, pilotët ishin duke biseduar për koronavirusin dhe vazhdimisht injoronin paralajmërimet nga kontrollorët e trafikut ajror përpara se avioni të binte në një zonë të banuar pranë aeroportit.

Comments are closed.