Norvegjezët mbështesin finlandezët dhe suedezët për NATO-n

Norvegjia mbështet planet finlandeze dhe suedeze për t’u bashkuar me NATO-n, pavarësisht kritikave nga Turqia.

Ministrja e  Jashtme norvegjez Anniken Huitfeld tha: “Ne nuk e dimë se çfarë do të thotë Turqia në të vërtetë, por nga perspektiva () norvegjeze, ne jemi 100% në krah  Finlandës dhe Suedisë nëse vendosin të aplikojnë për anëtarësim në NATO.

“Kjo gjithashtu do të forcojë bashkëpunimin nordike sepse ne kemi zgjedhur ndryshe pas Luftës së Dytë Botërore, kështu që mendoj se ky është një moment historik tani”, shtoi ajo./tv21

Advertisements