Njihuni me Halime Jakub, presidenten e Singaporit

GDP e Singaporit: 300 miliard $ në vit.
Popullsia: 6 milion banorë.
Posedojnë pasaportën më të fortë (vlefshme) në botë.
Të ardhurat për frymë vjetore: 85,000 $ në vit.
Posedojnë aeroportin më të mirë në botë.

Një grua muslimane, e martuar me një burrë jemenas, të cilët kanë jetuar bashkarisht në një dhomë në kohën që sapo kanë dalë nga universiteti. Ajo rrjedh nga rrënjë arabe. Pas marjes së pushtetit, ndër të tjera u shpreh: Emri im është Halime Jakub, rob prej robërve të Zotit të Plotfuqishëm, të Cili i frikësohem dhe druhem Atij. Kush dëshiron të punojë dhe bashkpunojë me mua në interes të popullit të Singaporit, unë jam motra e tij. Synimi im është ngritje e nivelit të jetesës për popullin e Singaporit, asgjë më tepër.

Arritjet e saj:

Shtimi i të ardhurave të Singaporit në 2 Trilion $.
Shtimi i të ardhurave vetiake të banorëve të Singaporit në 85,000 $ për frymë.
Pasaporta e Singaporit u bë pasaporta më e vlefshme në botë, ndërsa numri i të papunëve arriti në 1%.
Ka realizuar me sukses afro 10,000 projekte gjigande për vendin e saj.
Kriminaliteti ka arritur në pothuajse 0.
Ka zeruar të gjjtha taksat mbi prodhimet vendase.

Për dijeni, ajo çdo ditë fal namazin e Sabahut me nënpunësit e saj në xhaminë kryesore në kryeqytet, dhe më pas ulet për të dëgjuar hallet e ndryshme të njerëzve. Kurrë mbulesa nuk ka qenë pengesë dhe prapambetje. Grua që meriton respekt të plotë.