Njerëzit që vaksinohen duhet të paguhen 1500 dollarë!

86

Ndërsa kandidatët për vaksina po provojnë të jenë shumë efektivë, ata do të kthejnë normalitetin vetëm nëse imunizohet të paktën 75% e SHBA, i tha CNBC Dr. Anthony Fauci, eksperti më i lartë i sëmundjes infektive të vendit. Sidoqoftë, një sondazh i fundit zbuloi se vetëm 58% e amerikanëve janë të gatshëm të marrin një vaksinë të koronavirusit.

Duke cituar këtë pasiguri të dukshme, ish-kongresmeni i Maryland dhe kandidati demokrat për president John Delaney avokoi për pagimin e njerëzve që vaksinohen me 1500 dollarë.

“Zgjidhja është e thjeshtë: Paguajini njerëzit të bëjnë një vaksinë. Vaksinat ka të ngjarë të mbërrijnë në të njëjtin moment kur Uashingtoni, do lëshojë stimulin e nevojshëm ekonomik”, shkroi Delaney. Ideja e Delaney nuk është e re. Në gusht, Robert Litan, një ekonomist dhe avokat në administratën e Bill Clinton, sugjeroi në një artikull të Institutit Brookings për të paguar $1000 për amerikanët që vaksinohen.