Një robot u heq fëmijëve frikën ndaj vaksinimit

8

Prania dhe bashkëveprimi me një robot humanoid, të pajisur me inteligjencën artificiale, ka në klinikë një fuqi efektive analgjezike dhe anksiolitike te fëmijët që i nënshtrohen vaksinimit.

Kjo metodë e eksperimentuar në qendrën shëndetësore italianë ”Tacito”, në Terni, u krye nga Marwa Larafa, e sapodiplomuar për infermieri në Universitetin e Perugias. Studimi gjeti se përdorimi i robotit “lejoi fëmijët që të mos përqendroheshin në injektimin e vaksinës”.

Grupi në të cilin ky instrument u eksperimentua perceptonte më pak dhimbjen dhe ankthin sesa ata që nuk u ishte provokuar ndonjë lloj shpërqendrimi.

Comments are closed.