Një person arrestohet për prishje të rendit dhe qetësisë publike në Shkup

39

Shkup, 15 korrik – Pas hapjes së vendvotimeve  deri tani është regjistruar një prishje e rendit  dhe qetësisë publike në Shkup në vendvotimin e SH.F. “Petar Pop Arsov”, kur personi V.SH. (47) e ka prishur rendin dhe qetësinë  me atë që ka filluar debat  me përfaqësuesit e këshillit zgjedhor, ndërsa në një moment e ka kapur për çante  përfaqësuesen e KZ-së ndërsa pastaj me celular e ka forografuar hapësirën, ka informuar  sot zëdhënësi i MPB-së Toni Angelovski.

Personi është privuar nga liria, është njoftuar  prokurori publik për marrjen e procedurave të mëtutjeshme.

Angelovski thelksoi se  votimi në vendvotimet tjera  zhvillohet qetë,  me respektim të protokolleve për votim, ndërsa nga parregullsitë  që janë paraqitur në MPB, ka disa raste të agjitimit, dërgimit të votuesve për votim, grafite të shkruara në vendvotime, si dhe disa  paraqitje për gjoja  dhënie të parave për votë.

“Këto janë denoncimet  pas të cilave vepron MPB dhe prejse  do të konfirmohen faktet, në mënyrë përkatëse do ta informojmë opinionin”, theksoi zëdhënësi i MPB-së.

Comments are closed.