Një përqafim mund t’i thyejë kockat, djali me sëmundjen më të rrallë në botë

45
Një shtatëvjeçar është quajtur fëmija”një në një miliard” sepse vuan nga një gjendje kaq e rrallë sa që vetëm shtatë vetë në mbarë botën janë diagnostikuar me të.

Eiden McDowell, nga Bournemouth, ka kocka aq të brishta sa vetëm me një përqafim mund t’i thyhen. Ai mendohet të jetë i vetmi person në botë që tani vuan nga kjo pjesë e veçantë e sëmundjes.

“Ne e quajmë sëmundjen e tij Sindromën e Eiden sepse për aq sa mund të themi se ai është i vetmi person i gjallë në botë me këtë sëmundje”, tha nëna e tij Sasha.

“Është një mrekulli që ai është i gjallë dhe ne trajtojmë çdo ditë si bekim”, thotë Sasha e cila hoqi dorë nga puna për t’u kujdesur për djalin.

Ai peshon vetëm 12 kilogramë dhe është 85 centimetra i gjatë dhe pavarësisht se është 7 vjeç i ngjan një fëmije 18 muajshe dhe ka zhvillim të vonshëm.

Comments are closed.