Një lidhje e trazuar mund të dëmtojë shëndetin tuaj

A mund të ndikojë marrëdhënia juaj në mirëqenien tuaj të përgjithshme?

Hulumtimet tregojnë se lidhjet e forta mund të ndihmojnë të shmangën sëmundjet, të bëjmë shprehi të shëndetshme dhe madje të jetojmë më gjatë, shkruan Klan Kosova, transmeton gazeta Koha.

Nga ana tjetër, marrëdhëniet e trazuara mund të rrisin stresin dhe të dobësojnë imunitetin.

“Shumë faktorë ndikojnë në shëndetin tonë, pavarësisht nëse sjelljet që shfaqim ndaj njëri-tjetrit apo shprehitë që i bëjmë me njëri-tjetrin”, thotë psikologu Maryann Troiani.

Nëse ju jeni duke dalë me dikë apo jeni të martuar, mbani mend këto se këto gjëra mund të ndikojnë në trupin dhe mendjen tuaj nëse lidhja juaj nuk po ecë mirë:

Shtimi në peshë

Rritje e stresit

Ndryshimi i hormoneve

Probleme me gjumin

Ankth

Depresion

Përdorimi i alkoolit

Rritje e tensionit të gjakut

Probleme me zemrën
Dhimbje, dëshprim