Një kalë në Kongres, zyrtari kolumbian proteston në ndihmë të fermerëve

Një zyrtar kolumbian ka sjellë kalin e tij në Kongres, në shenjë mbështetjeje për fermerët e vendit. Alirio Barrera është bërë pjesë e një proteste kundër nismave që mund të ndalojnë aktivitete të caktuara që përfshijnë kuajt, siç është blegtoria. Senatori kolumbian Alirio Barrera, nga Qendra Demokratike, hyri në Kongresin Kolumbian të martën me kalë, pasi u miratua një ligj që lejon ligjvënësit të shkojnë me kafshët e tyre për të miratuar ligjet.

“Dua të lë një mesazh të qartë, i cili dërgohet nga 14.5 milionë fshatarë kolumbianë, 500,000 familje bagëtish dhe tre milionë kalorës, të cilët fitojnë jetën e tyre të përditshme përmes punës së tyre me kafshët e tyre”, tha Barrera.

Këto deklarata vijnë pasi Presidenti i Senatit Roy Barreras autorizoi Kapitolin të bëhet një vend “miqësor për kafshët shtëpiake” më 20 shtator. Në atë kohë, rregulli ishte vendosur për marrjen e kafshëve shtëpiake që kishin kartën aktuale të vaksinimit, të ishin të pastra, të kishin një kollare me identifikim të të dhënave të pronarit dhe të ishin gjithmonë të shoqëruar dhe të mbanin në fytyrë dhe zinxhirin sipas racës. Pas kësaj, Barrera ka hyrë në Kongres i hipur mbi një kalë të bardhë, duke siguruar se është kafsha e tij e preferuar dhe duke këmbëngulur për mediat se nuk e dinte nëse do ta linin të hynte në ambiente.

Advertisements