Një fotograf udhëtoi nëpër Evropë për të treguar sesi vendet mund të ndryshojnë pas 100 vitesh

207

Rreth 100 vjet më parë, fotografi i njohur gjerman, Kurt Hielscher, botoi një libër fotografik me fotografi të Jugosllavisë.

Casper Molenaar, një fotograf bashkëkohor hollandez, e bleu atë libër gjatë studimeve të tij dhe u nis për të gjetur ato vende dhe për të rikrijuar fotot.

Kurt Hielscher gjithashtu kishte libra të tjerë me fotografi nga Spanja, Italia dhe Gjermania, dhe Casper udhëtoi nëpër Evropë për t’i rikrijuar edhe ato, sipas “Bright Side”

Venecia, Itali, 1925 vs 2018

fotot (6)

Sllovenia, 1926 vs 2018

fotot (4)

Maqedonia 1926 vs 16 qershor 2018

fotot (7)

Venecia, Itali, 1925 vs 2018

fotot (14)

Gjermani, 1924 vs 2020

fotot (1)

Montenegro, 1926 vs 2018

fotot

Maqedoni, 1926 vs 2018

fotot (15)

Roma, Itali, 1925 vs 2016

fotot (10)

Gjermani, 1924 vs 2019

fotot (16)

Republika Çeke, 1941 vs 2019

fotot (2)

Roma, Itali, 1925 vs 2016

fotot (13)

Gjermani, 1924 vs 2019

fotot (12)

Kroaci, 1926 vs 2019

fotot (17)

Pragë, Republika Çeke, 1941 vs 2020

fotot (8)

Kroaci, 1926 vs 2019

fotot (5)

Spanjë, 1914-’19 vs 2019

fotot (11)

Gjermani, 1924 vs 2020

fotot (3)