Një femër në krye të FBI-së shqiptare

58

Tiranë, 27 korrik – Byronë Kombëtare shqiptare të Hetimeve (BKH) do ta drejtojë një grua.

Prokuroria Speciale Publike (SPAK) sot për këtë funksion e propozoi Aida Hajnajn, zëvendësdrejtoreshë e përgjithshme e policisë së shtetit.

SPAK në tetë muajt e kaluar kreu verifikimin e të gjithë kandidatëve të paraqitur dhe në këtë përzgjedhje të ngushtë mbetën katër në mesin e cilën e të cilëve edhe Hajnaj. Propozimin e SPAK duhet ta konfirmojë Këshilli i lartë për drejtësi.

Byroja Kombëtare Hetuese është institucioni i vetëm për reforma në sistemin juridik shqiptar që nuk është formuar akoma.

Pas emërimit të drejtorit të BKH, SPAK do ta fillojë procesin për zgjedhjen e 60 agjentëve të kësaj strukture e cila është identike me FBI-në amerikane. Për shkak të kësaj udhëheqësia dhe agjentët e BKH-së do të jenë në trajnim tre muaj në akademinë e FBI-së në Virxhinia.

Reagimi i parë për propozimin që Hajnaj të jetë njeriu i parë i FBI-së shqiptare erdhi prej ambasadores amerikane Juri Kim.

“Edhe një hap përpara në rrugën për përmbylljen e reformës zgjedhore, propozimi për njeriun e parë të BKH të jetë Aida Hajnaj. Hapi i radhës: trajnimi në FB me nëpunësit më të mirë amerikan për zbatimin e ligjit. Gur gur bëhet mur”, shkroi ambasadorja Kim në Tuiter.

Comments are closed.