Nestlé, ndotësi i tretë më i madh plastik

Greenpeace po u bën thirrje edhe një herë korporatave të mëdha që të heqin qafe plastikën. Kompania Coca-Cola, PepsiCo dhe Nestlé kanë qenë ndotësit më të mëdhenj të plastikës në botë për pesë vjet me radhë, tha ajo, transmeton albinfo.ch. Ashtu si në vitet e mëparshme, shumëkombëshja zvicerane e ushqimit Nestlé zë vendin e tretë në raportin më të fundit të markës globale nga lëvizja “Break Free From PlasticExternal”, tha Greenpeace në një deklaratë të martën. Angazhimet vullnetare të sektorit privat nuk janë të mjaftueshme për të përballuar krizën plastike, tha organizata mjedisore. Prandaj është duke bërë thirrje për një marrëveshje globale të plastikës.

Në përgjigje të një kërkese nga Agjencia Zvicerane e Lajmeve Keystone-SDA, Nestlé tha në një deklaratë se midis 2019 dhe 2021 ajo uli paketimin plastik me 35% ndaj peshës.

Një mënyrë tjetër për të reduktuar plastikën është përmes sistemeve të ripërdorshme dhe të rimbushme, tha ai. Për këtë qëllim janë realizuar 20 projekte pilot në 12 vende. Megjithatë, kompania tha se e dinte se duhej bërë më shumë. Deri në fund të vitit 2021, 80% e ambalazheve plastike ishin projektuar për riciklim; qëllimi përfundimtar është 100%, tha ai. Mungesa e infrastrukturës së riciklimit është aktualisht pengesa kryesore për një të ardhme pa mbeturina, sipas Nestlé. Kompania me bazë në Vevey tha se për këtë arsye ishte e angazhuar për krijimin e Traktatit të planifikuar të OKB-së për Plastikën.

Advertisements