Nëndetësja e zhdukur në Indonezi është shumë thellë që të mund të nxirret

26

Xhakartë, 22 prill – Nëndetësen të cilën anije të marinës indoneziane  dhe sot e kërkojnë, me siguri është përmbytur shumë thellë që të nxirret, që do të thotë se mundësitë për mbijetesë të ekuipazhit 53 anëtarësh janë të vogla.

Sipas mediave lokale, autoritetet kanë bërë të ditur se nëndetësja do të mbetet pa oksigjen deri të shtunën në mëngjes.

Në momentin kur u zhduk, nëndetësja kishte marrë pjesë në stërvitje.

Persona zyrtarë paraqitën njollë nafte në afërsitë vendit ku ajo për herë të fundit është zhytur rreth 96 kilometra në veri të ishullit Bali. Marina beson se nëndetësja është zhdukur  në një thellësi prej 600 deri 700 metra.

Ndërkohë, presidenti indonezian Xhoko Vidodo tha se ka urdhëruar kërkim “optimal” dhe të bëhen përpjekje maksimale që të shpëtohet nëndetësja.