Në vigjilje të stuhisë “Andrea” mban mbledhje shtabi i qytetit për kriza

Shkup, 12 maj Në vigjiljes të stuhisë “Andrea” që pritet ta kaplojë rajonin në ditët në vijim dhe të sjellë reshje të rrëmbyeshme me sasi prej 50 deri 80 milimetra në metër katror, në Qytetin e Shkupit  mbajti mbledhje shtabi i jashtëzakonshëm i krizave me të cilin kryesoi Dushko Veskovski, drejtor i NP “Ujësjellësi dhe kanalizimi”.

Në takim, siç kumtoi Qyteti i Shkupit, u koordinuan aktivitetet dhe u ndanë obligimet mes ndërmarrjeve publike, brigadës zjarrfikëse, shërbimeve inspektuese dhe komunave të tjera dhe institucioneve shtetërore. Para fillimit të stuhisë, ekipet e “Ujësjellësit dhe kanalizimit” po i kontrollojnë shahtet dhe pusetat në pikat kritike nëpër qytet, përderisa ekipet e NP “Rrugë dhe rrugica” kanalet kryesore në Shkup.

Nga Qyteti i Shkupit bëjnë thirrje për çkyçje të pompave në gropat e ndërtimit, ndërsa qytetarët t’i paraqesin problemet në 193 dhe të mos parkojnë nën drunj dhe afër kanaleve. Plotësisht, në rast të zbrazjeve elektrike të mos qëndrohet në vende të hapura dhe nën drunj.