Në Turqi filloi imunizimi me vaksinën kineze Sinovak

20

Sot në Turqi filloi vaksinimi kundër virusit korona, ndërsa të parët vaksinën do ta marrin punonjësit shëndetësorë në të gjithë vendin.

Më herët, trupat rregullatorë turq e miratuan vaksinën e kompanisë kineze Sinovak Biotek.

Ministri turk i Shëndetësisë dhe anëtarët e trupit shkencor këshilldhënës i morën dozat e para të vaksinës para kamerave.

Grupi i ardhshëm që do ta marrin vaksinën janë personat mbi 65 vjeç.

Turqia muajin e kaluar furnizoi tre milionë vaksina nga Sinovak, ndërsa duhet të marrë gjithsej 50 milionë doza vaksinash.