Në Parkun qendror në Nju-Jork do të hapet një spital polak

17

Uashington, 30 mars  – Qyteti i Nju-Jorkut e pret anijen -spital të flotës amerikane e cila duhet të arrijë sot ndërsa do të shërbejë  për akomodim të pacientëve, ndërsa inxhinierët punojnë  në instalimin e spitalit polak në Parkun qendror.

Spitali do të shërbejë për shërim të personave të infektuar nga koronavirusi dhe do të ketë kapacitet prej 68 vendeve.

Siç deklaroi mbrëmë guvernatori Endru Kuomo, spitali duhet të hapet të martën.

Projektin e ndërton  një organizatë humanitare ndërkombëtare krishtere. Sipas organizatës, në spital do të punojë  ekip i mjekëve dhe infermierëve nga rrjeti i “Sistemi shëndetësor i malit Sinaj”.

Spital i ngjashëm tashmë punon në pjesën veriore të Italisë, ku ka më së shumti të sëmurë  nga koronavirusi.

Për momentin, në qytetin Nju-Jork janë shënuar  34 mijë raste të koronavirusit, ndërsa deri tani kanë vdekur 776 persona.

Comments are closed.