Në listën e vendeve për t’u vizituar të National Geographic, edhe Prizreni

21
Në listën e vendeve për t’u vizituar të National Geographic, edhe Prizreni.
National Geographic, shkruan se Prizreni është i njohur për arkitekturën e epokës otomane dhe se gjendet në rrënjë të Maleve të Sharrit.

Televizioni i njohur, argumenton se si aristokratët më të njohur të shekullit të 16-të kishin bërë një tur nëpër qytetet evropiane për të vizituar çudirat arkitektonike të kohës, për të parë veprat më të mira artistike me sytë e tyre dhe për të mbledhur suvenirë për t’i dërguar prapa në shtëpitë e vendet dhe shtëpitë e tyre, përcjell express.

E për të parë një arkitekturë mahnitëse, mes 25 qyteteve tjera evropiane, National Geographic sugjeron edhe Prizrenin si destinacion vizite.

Comments are closed.