Në listën e më të kërkuarve të Interpolit edhe dy shqiptarë

3

Policia ndërkombëtare ka kërkuar ndihmë për gjetjen e 7 kriminelëve më të kërkuar në botë.

Interpol publikoi listën e personave përgjegjës për krime të mëdha mjedisore.

Shkeljet e tyre përfshijnë hedhjen e mbeturinave të rrezikshme, prerjet ilegale të pyjeve dhe kontrabandën e fildishit.

Në listën e 7 personave janë edhe dy vëllezër shqiptarë, që dyshohet se kanë prerë dru në mënyrë të paligjshme në një pyll shtetëror në Greqi, përcjellë KOHA.

Dy vëllezërit janë identifikuar si Ergest Memo, 34 vjeç, dhe Taulant Memo, 33 vjeç, të kërkuar nga Greqia për prerje ilegale në një pyll të mbrojtur.

Taulant Memo është gjithashtu i kërkuar armëmbajtje pa leje.

Ja 7 personat më të kërkuar:

1- Guo Qin Huang, 42 vjeç, i kërkuar nga Kina për kontrabandimin e llojeve të mbrojtura.

2-Nicholas Mëeri JEFËA, 44 vjeç, i kërkuar nga Kenia për trajtimin ilegal të kafshëve të egra dhe aktivitetit të organizuar kriminal.

3-Samuel Bakari JEFËA, 29 vjeç, i kërkuar nga Kenia për trajtimin ilegal të kafshëve të egra dhe aktivitetit të organizuar kriminal.

4-Ergest MEMO, 34 vjeç, i kërkuar nga Greqia për prerje ilegale në një pyll të mbrojtur.

5-Taulant MEMO, 33 vjeç, i kërkuar nga Greqia për prerje ilegale në një pyll të mbrojtur dhe për mbajtjen ilegale të një arme.

6-Bhekumusa Maëillis SHIBA, 39 vjeç, i kërkuar nga Esëatini për veprat e kafshëve të egra.

7-Muk Nam ËONG, 62, i kërkuar nga Kina për kontrabandimin e llojeve të mbrojtura dhe produkteve të tyre të prejardhura/dita. (koha.mk)

Comments are closed.