Në Kinë ka filluar ndërtimi i “qytetit pyll”, shkak ndotja e lartë (FOTO)

Kina po ndërton një “qytet pyll” që të luftojë ndotjen e mjedisit. Si një nga shtetet më të ndotura në botë ka vendosur që të përdorë pemët si filtra ajri në qytetin pyjor, i pari në botë, që ndodhet në qytetin jugor të Liuzhou. Kina ka filluar ndërtimin e këtij plani gjigant, i cili pritet që të luftojë ndotjen e ajrit, të përmirësojë biodiversitetin, të zvogëlojë temperaturat e ajrit dhe është planifikuar që të përfundojë në vitin 2020.  Liuzhou Forest City është 175 hektarë dhe është i vendosur përgjatë lumit Liujiang. Ajo përbëhet nga një sërë ndërtesash si zyra, shkolla, apartamente, hotele dhe do të zhvillojë burimet e ripërtëritshme të energjisë si energjia gjeotermale dhe diellore. Qyteti do të jetë shtëpia e 30.000 banorëve të cilët do hyjnë në qytet përmes një linje hekurudhore të shpejtë.