Në Dibër mes të infektuarve të rinj një fëmijë shtatë vjeç dhe djem të moshës 20 dhe 29 vjeç

205

Në mesin e 12 rasteve të reja të Kovid-19 të konfirmuara dje në Dibër është një fëmijë shtatë vjeç, i cili u infektua nga kontakti me një person të afërt.

Midis tyre ka të rinj të moshës 20 dhe 29 vjeç, por kryesisht janë nga 46 deri në 51 vjeç.

Në Dibër, si dhe në komunën e Qendrës Zhupë, siç vlerësohet nga autoritetet, situata epidemiologjike nuk po qetësohet, si në komunat e tjera, gjë që konfirmohet nga numri i mbi 40 të sapo infektuarve gjatë kësaj jave.

“Fatkeqësisht, mosrespektimi i masave dhe protokolleve vazhdon. Kafenetë, tregjet, radhët e njerëzve para bankave, grupimi nëpër shtëpi janë të shumta, pa respektuar masat e parashikuara të mbrojtjes. Apelojmë tek të gjithë që të jenë të kujdesshëm dhe të respektojnë me përpikëri masat, sepse vetëm në këtë mënyrë do të jemi në gjendje të mbrohemi”, apeloi epidemiologu Mentor Melja, drejtues i Njësisë punuese të Qendrës për Shëndetin Publik.

Në të dy komunat, të cilat ishin vatër e parë e infeksionit, deri më tani virusi i rrezikshëm është diagnostikuar në 673 persona, përfshirë disa fëmijë deri në një vjeç.

Aktualisht aktivë janë 128 persona, nga të cilët në Repartin e Sëmundjeve Infektive të Spitalit të Përgjithshëm me veprimtari të zgjeruar në Dibër janë të shtruar në spital 10 persona të cilët janë në mbështetje të oksigjenit, trajtimi ambulator është mesatarisht nga 10 deri në 15 pacientë në ditë, ndërsa disa trajtohen në institucione shëndetësore në Shkup. Tridhjetë njerëz humbën betejën me virusin e rrezikshëm.