Në Afrikë mbi 10.000 të infektuar me koronavirus

17

Johanesburg, 7 prill – Numri i personave të infektuar me Kovid-19 në Afrikë ka arritur në 10.075 raste, nga të cilët 487 vdekje, kumtoi në Tuiter, Qendra afrikane për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve

Nga 55 vende-anëtare të Unionit Afrikan, 52 kanë raportuar raste të infeksionit. Numri më i madh, më shumë se 4.500, janë shtetas të vendeve të Afrikës së Veriut.

Numri më i vogël i të infektuarve, 861 raste, janë regjistruar në pjesën lindore të kontinentit.

Numri më i madh i infeksioneve janë regjistruar në Afrikën e Jugut – 1.686, nga të cilat 12 janë me vdekje. Vijojnë Algjeria dhe Egjipti, me 1.423 dhe 1.322 të infektuar.

Algjeria ka numrin më të madh të vdekjeve – 171. Në Egjipt ka 85, ndërsa në Marok 80.

Për momentin, Lesoto dhe Ishujt Komore, të cilat janë anëtarë të Unionit Afrikan, nuk kanë raste të regjistruara të infeksionit me koronavirus. 

Comments are closed.