Ndryshime në paketën e masave ekonomike të ndihmës për amerikanët

17

Uashington, 3 mars – Presidenti i SHBA-së Xho Bajden ka rënë dakord të korrigjoj “sigurinë” e pagesës prej 1.400 dollarëve ndihmë për amerikanët si pjesë e paketës së tij të rimëkëmbjes ekonomike prej 1,9 trilion dollarë pasi kërkoi demokratë më të moderuar në Senat.

Ata kërkuan shpenzime “të synuara” të parave.

Sipas këtij ndryshimi, të gjithë amerikanët që fitojnë më pak se 75.000 dollarë në vit do të marrin ndihmë të njëhershme prej 1.400 dollarëve. Sidoqoftë, nuk do të ketë ndihmë për ata që fitojnë më shumë se 80.000 dollarë në vit. Kjo u konfirmua sot në konferencën e rregullt nga Xhen Psaki, zëdhënëse e Shtëpisë së Bardhë.

Disa demokratë të Senatit kanë kërkuar të ulin kufirin e ndihmës të njëhershme për ata që fitojnë 50.000 dollarë në vit ose më pak, por u kundërshtuan fuqimisht nga senatorët Ron Uajden nga shteti federal i Oregonit dhe Berni Sanders nga shteti federal i Vermontit.