“Ndaloi” botën për disa ditë/ Çfarë ka ndodhur pas 3 muajsh me anijen që bllokoi Kanalin e Suezit

Anija gjigante me kontejnerë që bllokoi Kanalin e Suezit për gati një javë duke ndalur tregtinë botërore me vlerë 42 miliardë paund në ato momente, më në fund ka mbërritur në destinacion, në portin e Roterdamit në Holandë, ku dhe po zbarkon kargot.

Anija tashmë e famshme e quajtur Ever Given mbërriti në terminal 3 muaj më vonë nga sa ishte parashikuar.

Ajo po drejtohej drejt Roterdaim kur ngeci në hyrje të kanalit të Suezit më 23 mars.

Advertisements

Kjo shkaktoi një trafik të madh anijesh në det, me mbi 100 anije që prisnin të kalonin në anën tjetër.

“Ishtë një moment çlirimi, një moment i veçantë, të shihje Ever Given më në fund të mbërrinte në destinacion,” tha drejtori i portit të Roterdamit, Hans Nagtegaal.