Muzika e “Bitëllsave” dhe “Kuin” në koncertin e Bras kuintetit të Shkupit

16

Shkup, 7 shkurt – Temat e njohura nga “Bitëllsat” dhe “Kuin” për herë të parë në Maqedoni do të tingëllojnë nga instrumentet frymore në një koncert në Bras-kuintetin e Shkupit më në sallën kamertale të Filarmonisë së Maqedonisë.

Sonte anëtarët e kuintetit: Aleksandar Ilievski dhe Uiliam Barakoski (trombë), Blagoja Vasilevski (korno), Nikola Ristevski (trombon) dhe Aleksandar Niniq (trombë) do t’i performojnë të famshmet: „Bohemian Rhapsody“, „Imagine“, „Hey Jude“, „I Want Hold Your Hand“, „Yesterday“, „She Loves You“, „Somebody to Love“, „Help“..

Bras-kuinteti i Shkupit është formuar në vitin 2016. Ka repertor të gjerë dhe stile dhe zhanre të ndryshme.

Anëtarët e Bras-kuintetit të Shkupit janë anëtarë të rregullt në Filarmoninë e Maqedonisë dhe në Operën dhe Baletin e Maqedonisë, si dhe bashkëpunëtorë të jashtëm në Orkestrën frymore të qytetit, Big-bend të RTVM-së dhe Big-bendi i Shoqatës së xhaz-muzikantëve të Maqedonisë.

Comments are closed.