Mushkëritë nuk i dëmton vetëm duhani

22

 

Sipas shkencëtarëve, të kalosh menopauzën do të thotë që mushkërive t’u shkaktosh të njëjtin impakt si të pish 20 cigare në ditë për një dekadë. Ata thonë se ndryshon aftësinë e mushkërive për t’u zgjeruar dhe për të nxjerrë jashtë ajrin. Kjo mund t’i bëjë gratë e moshës së mesme të cilat e kanë kaluar menopauzën të kenë probleme me frymëmarrjen. Disa shkencëtarë nga Norvegjia, zhvilluan një studim ku përfshihej matja e madhësisë të mushkërive të 1438 grave mes moshave 25-48 vjeç. Asnjëra nga pjesëmarrëset nuk kishte hyrë në fazën e menopauzës dhe u ndoqën për studimin 20 vite, shkruan Tv Klan. Ata gjetën se madhësitë e mushkërive të femrave që kishin hyrë në fazën e menopauzës ose e kishin kaluar atë, ishin më të minimizuara seç pritej. Shkencëtarët u shprehën se efektin e menopauzës në dëmtimin e mushkërisë, mund ta krahasonin me pirjen e 20 cigareve në ditë për 10 vite.

Comments are closed.