Mposhti edhe kancerin, njihuni me nënën kurajoze të Ronaldos

Shtëpia e parë e Cristiano Ronaldos, në lagjen “Quinto Falcao”, lagja popullore e Santo Antonio, është zhdukur. Në vendin e saj ata ndërtuan një hapësirë ​​parkimi. Pak më tej, takoni hapësirën e vetme, ku djemtë mund të luajnë futboll. Një pjesë e sheshët e lënë pas dore, e vetmja që nuk është e pjerrët, rrethohet, ashtu siç ndodh me ngjitjet dhe zbritjet, nga sipërfaqe të rrezikshme.

Ju nuk keni nevojë për kohë që të imagjinoni se ku CR7 i ka përpunuar aftësitë e tij në driblim, duke u përpjekur për të parandaluar që topi “të zhduket” në shpatet përreth. Santo Antonio, 355 metra mbi nivelin e detit, është lagja më e populluar e Funchal-it. Nga “Pico dos Barcelos”, pamja e gjirit dhe qytetit ta josh syrin. Çdo vit, më 13 qershor, marshime popullore në nder të shenjtorit mbahen në Santo Antonio.

Sot, Dolores Dos Santos Aveiro, nuk jeton më këtu. Shtëpia e re është në lagjen rezidenciale të San Gonçalo. Numri është, natyrisht, 7. Cristiano e bleu atë pas rinovimit të kontratës së parë me Manchester United. Nga Sao Gonçalo pikëpamja është spektakolare: arrin deri në 283 metra mbi nivelin e detit dhe e kuptoni pse ky është një ishull i puthur nga perënditë. Turistët britanikë, gjermanë dhe francezë dynden në “Palheiro Golf”. Është inauguruar njëzet e pesë vjet më parë. Teknikisht rruga është shumë sfiduese, por ato tetëmbëdhjetë vrima të hapura në horizonte të lënë pa frymë.

Megjithatë, ju duhet të shkoni një herë këtu, në Santo Antonio, të kuptoni se kush dhe çfarë ka bërë Dolores. Nën pemët, Josè, një zotëri i bukur, në shtatëdhjetë vitet e tij, kërkon strehim nga dielli. Ai është i intriguar nga “t-shirt”, që “Tuttosport” i ka kushtuar Cristiano Ronaldos kur ai arriti në Torino. Në të ishte shkruar “bem-vindo”. Josè më shikon dhe thotë: “Bem-vindo a Madeira”.

Ai thotë se e njeh mirë historinë e Dolores: “E kam lexuar pasazhin e autobiografisë së mamasë së CR7, që ajo e titulloi “Mae coragem” (kurajo nëne). Ajo e ka fituar luftën edhe me një kancer të gjirit, sikur gjithçka tjetër të mos ishte e mjaftueshme. Kur kupto se ishte shtatzënë me Cristianon, shkoi te një mjek për ndërprerjen e shtatzënisë, por ai refuzoi. Ishte 30 vjeçe dhe me tre fëmijë. Nuk mendonte se ishte e përshtatshme ta zgjeronte familjen, sepse ekonomikisht nuk kalonte mirë. Pastaj i thanë që të pinte birrë të nxehtë dhe të vraponte shumë, por asgjë. Pastaj, siç thotë vetë mamaja e Ronaldos, ka menduar: nëse vullneti i Perëndisë është që ky fëmijë të lindë, kështu le të jetë”.
Shkruan “Tuttosport”