Moti i keq shkaktoi përmbytje dhe dëme në rrethinën e Gostivarit

Moti i keq me reshje përmbytëse dhe breshër në Gostivar ka shkaktuar probleme afatshkurta në trafikun në lokcione të caktuara dhe vërshime në shtëpitë familljare. Më shumë raportime për dëme kanë adhur nga pjes ajugore e komunës, nga lagjet Banjeshnicë, Cigllanë dhe fshatin Bellovishtë. Deri në përmbytjet ka ardhur nga uji i ardhur në një kanal për ujitje.

Sipas informacioneve nga Qendra për menaxhim me kriza në numrin për thirrje urgjente janë pranuar më shumë raportime për përmbytje të rrugëve dhe shtëpive.

“Si rezulat i shiut të rrëmbyeshëm që ka përfshirë zonën e Komunës së Gostivarit, një rrugë në lagjen Banjeshnicë është përmbytur me ujë që ka dalë nga kanali për ujitje. Uji ka hyrë në gjashtë shtëpi dhe oborre në fshatin Bellovishtë dhe një rrugë lokale nuk ka qenë në përdorim për shkak të nivelit të lartë të ujit që rrjedh përgjatë saj. Banorët e Cigllanës, Komuna e Gostivarit, kanë paralajmëruar se në këtë pjesë të qytetit ka rrezik për vërshime të shtëpive, por nuk raportohet për dëme. Përmbytje të dy shtëpive me bodrume dhe objekte ndihmëse janë raportuar edhe në dy lokacione të tjera”, njofton QMK.

Advertisements

Ata theksojnë se  për riparimin e dëmeve dhe nxjerrjen e ujit, pasditen e sotme janë në terren pjesëtarët e Njësisë së zjarrfikësve