Mos rregulloni krevatin sapo të zgjoheni, po bëni një gabim shumë të madh

173

Rregullimi e shtratit tuaj në mëngjes ju bën më të lumtur dhe ju ndihmon të bëni një gjumë më të shëndetshëm natën më pas, sipas një studim. Por ndonjëherë, edhe zakonet më të padëmshme mund të kenë disa efekte jo të mira, pasi shkencëtarët vijnë me zbulime të reja të cilat thonë se krevati nuk duhet rregulluar në mëngjes. PSE?

Nëse ju rregulloni krevatin poshtë mbulesave të tij në mëngjes krijohet një shtëpi shumë e mirë për shumimin e mikrobeve të cilat nuk aI shihni dot pa mikroskop. Bakteret e shtratit duan të jetojnë në hapësira të errëta dhe të lagura të dyshekut dhe jastëkëve tuaj, dhe ushqehen me qelizat tuaja të vdekura të lëkurës.

Kur vendosni mbulesën tuaj në mëngjes, “i mbuloni” në ambientin e tyre ideal. Në mbrëmje, ushtria (që tani është shumuar) fillon të bëjë punën e saj duke ju pickuar. Ndërsa ushqehen me qelizat tuaja të vdekura të lëkurës, ato lënë jashtëqitjet e tyre në çarçafët tuaj. Feçet e tyre provokojnë shumë reagime alergjike tek njerëzit. Ju mund të keni dhimbje të syve, teshtitje, dhe madje edhe astmë. Kështu që bëni mirë ta lini krevatin të ajroset gjithë ditën!

Comments are closed.