Mos i ruani faturat, mund t’ju shkaktojnë kancer

0

Rreth 90 për qind e faturave që jepen në dyqane, lokale apo restorante përmbajnë kimikate që shkaktojnë kancer, paralajmërojnë ekspertët.

Faturat që përmbajnë ngjyrë që zbehet me kalimin e kohës bëhen me letër termike që ka BPA (lloj kimikati). Studimet kanë treguar se kimikati mund të shkaktojë kancer, ndërsa më parë ka qenë i lidhur me infertilitetin, autizmin, obezitetin, diabetin e tipit 2, lindjet e parakohshme dhe fillimin e hershëm të pubertetit. Ka shumë shqetësime rreth publikut të ekspozuar ndaj BPA, që shpesh gjendet në plastikë.

Ne duhet të shmangim ruajtjen e faturave në xhepa, çanta, kuleta apo vetura, njofton profesori Nicolás Olea, nga Universiteti i Granadës, Spanjë.

Comments are closed.