Mos flini gjumë pa ngrënë, është një ide e keqe

36

Të qenit i uritur ka një efekt negativ në të mësuar dhe punuar dhe madje mund të shkaktojë depresion, thonë studiuesit. Shumë persona akoma mendojnë se të shkosh i uritur në shtrat është një ide e mirë sepse kjo mund t’ju ndihmojë të humbni peshë. Por në fakt rezulton e kundërta! 4 arsyet e mëposhtme me gjasa do t’ju bindin përse duhet të hiqni dorë njëherë e mirë nga ky zakon i gabuar:
MUND TË HUMBISNI MASË MUSKULARE. Për ata që po përpiqen të fitojnë masë muskulore, të uriturit është një zgjedhje e keqe, sipas specialistëve. Ju mund ta kaloni darkën tuaj, por keni nevojë për lëndë ushqyese për të shndërruar proteinat në muskuj.

MUND TË FITONI PESHË. Po, mund të ketë efektin e kundërt! Studimet që promovojnë humbjen e peshës duke mos ngrënë para shtratit janë të diskutueshme. Pra, ana negative mund të jetë sepse anashkaloni vaktin tuaj dhe më pas hani shumë në mëngjes ose drekë, pasi jeni të uritur. Me fjalë të tjera, ushqimi bëhet dy herë më tërheqës dhe papritmas rrezikoni të hani më shumë. Në këtë rast, ka shumë të ngjarë të fitoni peshë. Deklaratat e shpeshta se metabolizmi ynë është i ngadaltë gjatë natës është i diskutueshëm dhe nuk ka asnjë provë për ta mbështetur atë. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që ju duhet të hani një pjesë të madhe pak para shtratit. Ngrënia e 2-3 orëve para se të flini është mirë, për sa kohë që është një vakt i shëndetshëm.

MUND TË FLINI MË KEQ. Nëse doni të flini mirë, thjesht mos vdisni nga uria, sipas specialistëve. Kjo e fundit gjatë natës do t’ju stresojë edhe më shumë!

MUND TË HUMBISNI ENERGJI. Nëse nuk hani, nuk keni “karburant” për t’ju mbajtur aktiv gjatë ditës. Ky është një rregull i vjetër. Është shumë e rëndësishme të ndihemi mirë në mëngjes sepse duhet të shkojmë në punë dhe truri ynë duhet të jetë aktiv. Studiuesit kanë vërejtur se shumë efekte anësore të urisë mund të jenë të dëmshme, si lodhja dhe depresioni. Nëse vendosim të qëndrojmë të uritur një natë më parë dhe të zgjohemi me një humbje energjie dhe me humor të keq, kjo do të jetë e dëmshme për ju në punë.