Molla e Tetovës gjithnjë e më pak në tryezat familjare

5

Tetovë, 10 tetor – Mollët e Tetovës janë më pak të zakonshme në tokën bujqësore. Çmimi i ulët i blerjes dhe mungesa e vendosjes kanë bërë që pemishtet të jenë në gjendje të korrnin pemishtet me mollë.

Fermeri Dragoljub Zafiroski nga Bërvenica thotë se një problem shtesë është stuhia e pranverës së kaluar, kur gati 70 përqind e të lashtave u shkatërruan. Dhe ajo që ai ka lënë në depo nuk mund të shesë. Blerësit po i ofrojnë asaj që ai thotë se është një çmim poshtërues për kilogram mollë, që është disa herë më pak se kostoja e prodhimit.

Shqetësuese është fakti se kooperativa më e madhe bujqësore e SHA Brvenica me 150 hektarë tokë të mbjellë me mollë tani ka vetëm 30. Ashtu si me prodhuesit e tjerë, problemi i shpërblesës i ka detyruar ata të nxjerin të lashtat me mollë. Nëse problemet me mollën vazhdojnë, pyetja e vetme është kur do të zhduket marka e njohur e Tetovës?

Comments are closed.