Mogerini dhe Han: Tani presim me intenzitet të implementohet marrëveshja

3

Alsat M Logo
DREJTPËRDREJT
LAJMI I FUNDIT :
VMRO-ja përjashton nga partia deputetët që votuan pro ndryshimeve kushtetuese
Mogerini dhe Han: Tani presim me intenzitet të implementohet marrëveshja 20 TETOR 2018 / 0:26
“Sot, në Maqedoni, parlamenti arriti një hap shumë të rëndësishëm drejt zbatimit të Marrëveshjes së Prespës përmes votimit për të filluar procedurën e ndryshimeve kushtetuese. Tani ne presim që procedurat për zbatimin e marrëveshjes të vazhdojnë pa vonesa, drejt implementimit të ndryshimeve kushtetuese.

Bashkimi Evropian mbështet fuqishëm marrëveshjen historike të nënshkruar nga kryeministrat Zaev dhe Tsipras në qershor të këtij viti. Guximi politik, udhëheqja dhe përgjegjësia u arritën drejt zgjidhjes së një nga mosmarrëveshjeve më të vjetra në rajon. Ky vendim u konfirmua nga votimi sontëm në kuvend.

Kjo ishte me të vërtetë e vetmja mundësi që vendi të lëvizë në rrugën e sigurt drejt Bashkimit Evropian, si dhe qetësisë në rajon. Bashkimi Evropian do të vazhdojë të mbështesë vendin, të gjithë qytetarët e saj dhe institucionet e tij “, thuhet në deklaratë.

Comments are closed.