Mjaft i shtypët, kjo është mënyra më e mirë për heqjen e pikave të zeza

7

Nuk është më një sekret që pikat e zeza janë një “armik” i lëkurës që krijohen nga papastërtitë e poreve dhe duken jo shumë bukur në fytyrë. Megjithatë, sado  pika të zeza të kesh mos përdor më mënyrat me objekte të forta apo me duar pasi i dini pasojat; dhimbje, skuqje, shenja dhe lëkura e dëmtuar.

Pra, si të shpëtoni nga këto pika? Sipas Elle.com Dr. Loretta ndan këshillat dhe trajtimet e saj më të mira për trajtimin e tyre: Ajo sugjeron grumbullimin e produkteve të prodhuara me acid salicilik ose acid glikolik. “Të dyja këto bëjnë diçka që ne e quajmë” disadesion keratinocyte “, që është termi dermatologjik për shkëputjen e qelizave të vdekura nga njëra-tjetra”, thotë ajo.

Këto përbërës mund të jenë në formën e skrabit apo dhe të kremrave, për këtë duhet të kontaktoni me farmacistin ose mjekun tuaj. Pra zgjidha e vetme sipas saj është jo heqja me duar apo objekte por me anë të kremrave më këtë përmbajtje, në mënyrë natyrale.

Comments are closed.