[adning id="476476"]

Mirupafshim spageti! Për faj të Brexit, britanikët s’po hanë më makarona

39

Mirupafshim spageti! Për shkak të problemeve burokratike të krijuara nga Brexit, britanikët i thonë lamtumirë dietës mesdhetare: importet e makaronave ulen me 28%, vajit të ullirit ekstra të virgjër ulet me 13% dhe salcës së domates të prodhuar në Itali me -16%.

Këto janë vetëm efektet e para, të matura në 6-mujorin e parë të 2021-shit, të daljes së Britanisë së Madhe nga Bashkimi Evropian.

Verërat italiane dhe pijet me gaz (-7%) dhe djathërat (-9%). Problemi kryesor për uljen e importit dhe eksportit janë burokracitë e ndërlikuara në procedurat doganore duke qenë se Anglia nuk është më pjesë e BE-së. Kjo situatë nuk u intereson të dyja vendeve, as blerësve dhe as shitësve.